Hårvård

Håret utsätts ständigt för slitage och det är något många av oss inte tänker på. Allt från locktång till snoddar och till och med för mycket schampo skadar håret. Ibland kan slitaget gå så långt att man får problem med mjäll, håravfall eller fettigt hår. Det vill vi att ni ska undvika.

Fettigt hår

Fettet kommer från talgkörtlarna som sitter vid hårsäckarna. Hur mycket fett som talgkörtlarna producerar är ärftligt och skiljer sig från person till person. Men om man tvättar håret för ofta kan det bidra till fettigt hår.

För att undvika fettigt hår kan man börja med att inte tvätta håret för mycket. Det kan leda till uttorkning i hårbotten och då producerar huden mer talg. Försök att som mest tvätta håret ett par gånger i veckan för att motverka fettigt hår.

Mjäll och torr hårbotten

Mjäll är död hud som lossnar från hårbotten och blir synligt. Mjäll kan bero på både torr hårbotten och fettigt hår. För att undvika mjäll kan man försöka att inte tvätta håret för ofta eller undvika stylingprodukter. Det finns också produkter som återfuktar din hårbotten och motverkar mjäll.